Virkad skål

Hejhej. Nu var det väldigt länge sedan jag skrev ett inlägg, men jag har inte haft mycket att skriva om, sen hade jag nästan glömt bort att jag hade en blogg, haha.

På flera bloggar, och i flera böcker och tidningar har jag läst om att man kan göra skålar av virkade dukar. Jag har länge velat prova att göra nån skål av en virkad duk, men jag har inte haft någon.

Igår så var jag på en loppis och tänkte kolla efter virkade dukar. Det fanns MASSOR! Så ett tips till er som vill göra en skål av en virkad duk: köp duken på loppis! Det kostar inte mer än 5, 10 eller max 20 kronor. Väldigt billigt för en supersnygg skål!

Jag ville köpa jättemånga, men jag visste inte om det skulle funka så jag köpte bara en. Men nu när jag har provat och vet att det funkar så ska jag självklart köpa många fler. Det blir utmärkta julklappar :)

Så här blev min virkade duk-skål:



Visst vart den jättefin? Har tänkt att ha julgodis i den till jul. Därför som den var röd så kändes den julig tyckte jag :)


Så här gör du en skål av en virkad duk:

Du behöver:

*
En bricka eller plåt
* En skål i samma form och storlek som du vill att din skål ska bli
* Trälim eller hobbylim
* Plastfolie
* En skål (att blanda limsmeten i)
* En skvätt vatten
* Ev. en pensel
* Och en virkad duk såklart

Gör såhär:

1. Börja med att plasta in brickan/plåten i plastfolie om du är rädd om den annars så kan du låta den vara som den är. Lägg sedan skålen upp och ned på brickan/plåten och plasta in den också i plastfolie.

2. Ta sedan fram den andra skålen och häll trä/hobbylim i den. Och en skvätt ljummet/varmt vatten. Blanda runt till en smet.

3. Detta kan man göra på två sätt:

Antingen så doppar du din virkade duk i limsmeten och sedan lägger du duken på skålen och formar till den som du vill ha den.

Eller så lägger du den torra virkade duken på skålen och lägger till/formar den som du vill ha den och sedan tar en pensel och penslar på limsmeten på duken.

4. Sen är det bara att vänta. Vänta lääänge... Mellan 10 och 30 timmar kan det ta. När du känner att den är torr så lossar du den från skålen och plastfolien, och tada!!! Så har du en übersnygg virkad skål!

Hoppas att ni förstod min beskrivning! :) Om ni inte gjorde det så kan ni kolla på denna länk. Så kanske ni förstår lite bättre.

Lycka till med era virkade skålar!
RSS 2.0