Mina åsikter och tankar om smink

Även fast jag älskar smink så brukar jag gå osminkad i bland. I fredags så kom jag till skolan osminkad. Direkt efter att jag hade sagt hej till en klasskompis så sa hon : "Har du glömt att sminka dej? Det syns verkligen! Du ser.. annorlunda ut."

Och det här är inte första gången jag hör nån sån här kommentar. Jag trodde inte att andra brydde sig hur jag såg ut! Ändå fräckt att säga så till nån. Det skulle jag aldrig göra.

Jag tycker verkligen att det är synd att man inte ska kunna gå nånstans osminkad utan att någon ska säga något. Det är så självklart i detta samhälle som vi lever i är det självklart att alla tjejer ska ha smink på sig, verkar det som.

Det är nog bland annat alla reklamer på smink som gör att alla sminkar sig. I de flesta reklamer så säger de att om man köper denna produkt så blir man jättevacker (typ). Då tänker man säkert "Åh, jag vill bli vacker! Då köper jag den!" Och så tar man på sig det för att man vill bli vacker (vacker enligt reklamen).

Visst, man känner sig oftast snyggare i smink, det är ju därför jag sminkar mig t.ex, men jag lovar att alla som sminkar sig är fina utan smink också.

Det tycker jag är synd att inte så många uppmärksammar. Att man duger som man är. Alla tjejtidningar, till och med Julia (som riktar sig till 8-13 åringar) har med sminktips och det följer ofta med smink med tidningen.

Hur normalt är det egentligen att man sminkar sig när man är 8 till 13 år? Visst man får väl sminka i den åldern om man själv vill det, men jag tycker inte att vuxna människor som skriver tidningen (och alla andra tidningar) ska uppmana om att man ska sminka sig i den åldern. Och det är ju egentligen inte självklart att man sminkar sig i den åldern.

All denna påverkan från reklam, tidningar, reklamer m.m. gör att det blir såhär. Jag lovar att om det inte stod så mycket om smink överallt så skulle jag inte ha fått den där kommentaren av min klasskompis.

Visst är det synd att det är såhär?

Jag tycker att alla högstadieskolor och gymnasieskolor borde ha en sminkfri dag eller kanske vecka. (Som min kompis hade på sin skola). Det betyder alltså att man inte ska komma sminkad till skolan under de dagen/dagarna. Jag tycker att det skulle vara jättebra!

Jag menar inte att ni som sminkar er, ska sluta med det om ni verkligen vill sminka er, men jag tycker ändå att alla som sminkar sig borde tänka över lite om det här som jag har tagit upp.

Truth about yourself

Därför som jag glömde att skriva ett inlägg igår så hade jag egentligen tänkt att skriva dag tvås tema idag men det var så tråkigt, ni vet ju redan vad jag gillar att göra, (det står i min profil). Så stället så tänkte jag skriva dag tre:s tema:


Dag 03 – 10 sanningar om dig själv

1. Jag har jättemycket sömnproblem och har haft det i hela mitt liv. Har sjukt svårt att sova varje kväll, det brukar i alla fall ta minst en halvtimme innan jag somnar. Det vanligaste är nog att det tar mellan 1 till 2 timmar. Ibland kan det ta upp till 5 timmar...
Jag vaknar också väldigt ofta på nätterna och sover väldigt oroligt. För att jag ska kunna sova så tar jag sömmedicin.


2. Jag har gaaaaaalet mycket kläder! Har inte räknat allt men skulle gissa på att jag har ungefär 30-50 klänningar 30 tunikor, 50 långärmade tröjor och t-shirts, 50 par trosor, 10 bh:ar, 10 toppar, 10 byxor, 15 strumpbyxor och leggings och en massa sockar!


3. Jag älskar att gå på loppisar och Second hand affärer och har alltid gjort det.


4. Jag tycker att grisar och minigrisar är typ världens sötaste djur! Men är själv rädd för dom... xD


5. Jag tycker att det är jätteroligt med knäppa dubbelnamn. T.ex Sven-Uno, Karl-Göte och Bert-Rune.


6. Jag tycker inte om att gå i skolan. (Men vem gör det egentligen?)


7. Jag älskar när jag får ett brev av någon med posten.


8. I LÖÖÖÖÖÖV allt som har med choklad att göra!

9. Jag har världens sämsta kondition! Kan typ inte ens springa ner för en trapp utan att bli andfådd!


10. Och sist men inte minst vill jag erkänna en sak som jag aldrig har erkänt förut; Jag är verkligen jättesvag! Jag orkar inte ens göra en riktigt armhävning!



Så, nu har jag delat med mig om några saker om mig! Hoppas att det var lite kul att läsa i alla fall ;)



Dagens tema

Nu var det verkligen galet länge sen jag skrev i bloggen! Flera månader sen! Men jag har inte haft nån lust riktigt. Och sen vet jag att det inte ens nån som läser min blogg, men skitsamma! Det är kul att blogga iaf :)

I alla fall, för att jag ska ha nånting att skriva om så tänkte jag börja med detta:

Dag 01 – En gammal bild på dig själv

Dag 02 – Någonting du tycker om att göra

Dag 03 – 10 sanningar om dig själv

Dag 04 – En bild som gör dig glad

Dag 05 – En bild du inte visat tidigare

Dag 06 – 3 bra och 3 dåliga saker om dig själv

Dag 07 – Din familj

Dag 08 – I framtiden

Dag 09 – Någonting du alltid kommer minnas

Dag 10 – En låt som väcker minnen

Dag 11 – I din garderob

Dag 12 – Vad hade du på dig idag

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Din bästa kompis

Dag 15 – Det här får dig att må bättre

Dag 16 – Det här får dig att gråta

Dag 17 – Dina rädslor

Dag 18 – Dig själv beskriven med 5 ord

Dag 19 – Ditt rum

Dag 20 – Det här längtar du till


Så nu börjar jag med dag ett. Alltså en gammal bild på mig själv:




Ja, det här är då alltså lilla jag. Endast 1 år gammal. Visst var jag söt? ^^ Haha, inte direkt... ;p

Jaha, vet inte riktigt vad jag ska hitta på efter att jag har skrivit klart det här inlägget. Har typ suttit vid datorn i en och en halvtimme redan så ska väl ta och hita på nåt annat.

Kanske städa (jobbigt, men behövs!), eller kanske sy klart presenten till min lillasyster. Eller varför inte ligga och läsa en stund, från nån av alla 50-tal böcker som jag har legandes olästa i min bokhylla.

Aja, ska väl sluta att svamla på med ointressanta saker nu xD
Jag ska bara skriva en sak innan jag slutar. Min kompis Maja har en jättefin bloppis med jättebilliga saker som jag tycker att ni ska kolla in. Då skulle nog hon bli väldigt glad! Klicka här för att komma dit.

Ha det bra //Lilla Flo
RSS 2.0