Kändisar med ADHD

Michael Jackson, Elvis Presley, Bob Dylan, Ozzy Osborne, John Lennon, George Bush, Agatha Christie, Robin Williams, Cher, Jim Carrey, Ty Pennington, Tom Cruise och Will Smith är bara några av många kändisar som har ADHD.

Källa.

Så här kan det kännas...


Så här kan det kännas när man har Asperger Syndrom eller ADHD ibland...

Havsbris

Blickar över horisonten
hör fågelns skri i natten
Letar efter ett svar vid fronten
tårar rinner ner på kinden
Ser solen gå ner över mark och vatten
fågeln hörs ej mer
endast mitt rop i natten

(Okänd)




Bild från We Heart It

ADHD-låt




Själva låten kanske inte är den bästa. Men texten var ju bra! Stämmer rätt bra in på hur man känner sig när man har ADHD :)

Diary

"Är så himla nervös för att gå till skolan i morgon. Jag ska börja med läxläsning efter skolan (för att jag behöver jättemycket hjälp med dom) och jag vet inte alls hur det ska gå! Jag tycker läxor är superjobbiga och jag hatar nya förändringar. Mår jättedåligt verkligen! Inte ens pappa förstår mig. Och så kommer jag inte kunna sova ikväll på grund av det här... Jag hoppas verkligen att det går bra!

Ur min dagbok i början av 2008. (Var 11 år då)


Fick ångest när jag hittade det här i min gamla dagbok. För jag minns verkligen hur hemskt och jobbigt jag tyckte att allt var. Nu gick ju läxläsningen bra tillslut, men ändå. Att jämt och ständigt gå omkring med all oro och känslan av att ingen förstod mig. Jag är glad att oron för skolan är borta, men tyvärr så kan den där förskräckliga oron komma tillbaka ibland.

Fy vad jag avskyr oro och att må dåligt! :(

Purple flower

Just nu så är jag i Småland och hälsar på min morbror som bor här. Det känns jättekul att va här för det var över 4 år sen sist! Men vi kom hit igår så jag har inte hunnit göra särskilt mycket. Men på söndag så ska vi i alla fall till loppisstället Moheda. Jag längtar så mycket dit! Hoppas inte att jag gör av med en förmögenhet. (Tyvärr så finns det risk för det...hehe)

Men men, jag har inte särskilt mycket tillgång till dator de kommande dagarna så jag vet inte hur mycket blogginlägg det blir. Jag ska göra lite tidsinställda inlägg nu så det finns nåt att läsa tills jag kommer hem i alla fall :)

Ha en bra midsommar. KRAM! <3




Den här bilden tog jag när jag var bara 10 år. Ganska bra gjort va? ;)

Superhäftig klänning

För något år sedan läste jag i en tidning om en tjej som hade gjort en balklänning av kaffefilter! Häftigt va?

Jag börjad googla runt lite på det och hittade de här bilderna:







Så coolt! Och otroligt duktigt av tjejen at sy ihop kaffefilter till en klänning! Roligt också att hon hade ett halsband av kaffebönor :)

Sommar i P1

Jag tycker jättemycket om att sitta ute i solen och lyssna på "Sommar i P1" på radion. Det är så himla bra tycker jag. Vem det än är så brukar det vara jätteintressant att lyssna på. Ibland brukar jag drömma om att jag skulle få sommarprata nån gång. Såklart så kommer ju det aldrig att hända, men det är ändå lite kul att fantisera om det.

De program jag mest ser fram emot att lyssna på är Clara Lidströms, Timbuktus, Daniel Adams Rays, Petra Marklund och Cecilia Forss.

Mellan den 25 juni till 21 augusti sänds sommar i P1 kl. 13.00. Missa inte det! :)


Under sommarlovet så vill jag...



Ha en fin pojkvän.



Bada vid en fin sandstrand.



Mysa med mina syskon.



Vara med min älskade bästa kompis.



Gå på stan och shoppa massa fint.



Äta glass.



Bara ta det lugnt och läsa en bok.


Bilder lånade från We ♥ It

Loppisfynd

Som jag har skrivit förut så älskar jag att shoppa (särskilt kläder) på loppisar och second hand. Nästan varje helg så går jag på loppis! I söndags så var jag på en loppis som var nere på stan. Detta var vad jag köpte:



Brunmönstrad strandklänning



Svart tunika



Svarta sandaler



Vitt linne med tryck. (Skitsnyggt tryck verkligen! Tyvärr syns inte hela så tydligt men det är en bild på två kvinnor och en hund vid ett bord som bildar en dödskalle. Supersnyggt!)

Är jättenöjd! Allt vart bara 60 kr, så himla billigt :D

Lady GaGa

En person som jag ser upp till och som jag tycker är så himla cool är Lady GaGa. (Eller Stefani Germanotta som hon heter egentligen)

Hon törs verkligen vara sig själv och skiter i vad andra tycker om henne. Och så har hon så himla bra åsikter om allt och verkar som en superhärlig person. Jag såg hennes konsert "The Monster Ball Tour" på tv för någon vecka sen.

Vad bra den var! Jag tycker att det är så häftigt att någon ung tjej törs vara så speciell och ärlig. Mellan låtarna så berättade hon bl. a annat att hon blev mobbad i skolan och att hon kände sig utanför. Hon sa också att alla skulle älska sig själva som de var och aldrig ge upp sina drömmar och att alla är lika värda och mer bra och vettiga saker.

You go girl! Sluta aldrig med det du gör Lady Germanotta! ♥








Bilder från We Heart It

Dag 12 – Vad hade du på dig idag



Blus: JC
Kofta, kjol och väska: Second hand
Tights: Pierre Robert
Halsband: Glitter
Skor: H&M

Bloglovin'




FÖLJ MIN BLOGG PÅ BLOGLOVIN'! :D

Klicka här för att göra det.

Poesi

Ni förgyllde min vardag med kärlek och värme, lek och skratt.
Massvis med roliga stunder och leenden varje dag.
Så mycket fina minnen vi har tillsammans.
Ni var som en familj till mig.
Men en dag så var ni plötsligt borta ur mitt liv och kom aldrig mer tillbaka.
Den chocken och sorgen kommer jag aldrig att komma över...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Att det kan göra så ont att veta att den man älskar mest, inte älskar en tillbaka.
Att veta att den man sitter och tänker på hela dagarna inte tänker på en själv.
Att veta att man inte betyder nåt för den som betyder allra mest för en själv.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingen förstår vad jag säger.
Ingen förstår hur jag tänker.
Ingen förstår hur jag är.
Om de bara kunde förstå...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Titta här är jag!
Här borta!
Hallå!?
Varför ser du mig inte?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag gjorde mig extra fin för din skull.
Tog på mina finaste kläder, hade min finaste frisyr och finaste smink på mig.
Jag gjorde mig i ordning i flera timmar.
Bara för din skull.
Och trots allt jag gjorde för att få din uppmärksamhet hela dagen, så gav du mig inte ens så mycket som en blick.
Hur kommer det någonsin kunna bli vi om du inte ser mig?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Av Lilla Flo



En virkad liten prinsesstårta

Jag tycker att det är jättekul att virka men är inte så jättebra på det. Är nybörjare kan man säga, hehe, för jag måste typ kolla upp vad alla förkortningar och sånt betyder i virkmönster. Men trots att jag är dålig så har jag lyckats tyda ett virkmönster och virkat en liten prinsesstårta. Så här vart resultatet:



Visst vart den söt? :)

Nature pics by me


















Lite naturbilder som jag tog förra sommaren :)

OBS! Inga bilder på denna blogg får kopieras och användas utan mitt tillstånd! Fråga om du vill använda någon bild!

Outfits

Är på lite deppigt humör just nu :( Känner att jag inte kommer att ha nånting att göra hela sommarlovet, alla dagar då jag inte har nåt inplanerat. Det brukar alltid sluta med att jag går in och sätter mig vid datorn trots att det är jättefint väder ute. Precis som jag gör nu... Men men, jag har iaf tänkt att jag ska göra nåt lite vettigare när jag blir på bättre humör.

Jag såg på Elins blogg att hon har lagt ut lite outfits så då fick jag lust att börja med det jag också! :)

Så idag så tänkte jag visa vad jag hade på mig på min skolavslutning. Detta blev det:



Vit klänning: D&D
Svart kavaj: Second Hand
Smycken: Loppis och egentillverkade
Ljusrosa leggings: KappAhl

Ganska enkelt men ändå vackert och elegant :)

Dagens tema är förresten: I din garderob. Så det passade ju ganska bra med en outfit ^^,
Nämen allvarligt så vet jag faktiskt inte riktigt vad den som har skrivit listan menar. Kanske att jag ska ta kort på min garderob eller? Äh jag vet inte. Men jag orkar inte det så jag kan berätta lite om mina kläder i alla fall.

Jag har sjukt mycket kläder! Jag har inte räknat alla men jag har säkert minst 50 tröjor och linnen, 15 byxor, 40 klänningar, 30 kjolar, 20 par leggings och strumpbyxor och en massa underkläder. Sen så har jag ju massa koftor, jackor, huvtröjor och accesoarer och sånt. Så väldigt mycket har jag. Men jag bor ju också på två ställen så jag har ungefär hälften av allt det där på två ställen. Men det är ändå väldigt mycket!

Jag har rensat ut rätt mycket kläder nyligen så om nån har lust så kan jag lägga upp lite grejer här på bloggen och sälja :) Alla kläder kostar mellan 10 och 50 kr så det är billigt, billigt!

Så har jag blivit på lite bättre humör så jag ska gå och göra nåt vettigare nu :)

Om mina diagnoser

Redan när jag gick på dagis så började mina funktionshinder att visa sig. Jag var väldigt strulig när jag var liten och grät mycket.

Jag har väldigt jobbiga minnen från tiden mellan jag var 4 till ungefär 7/8 år. Nästan inga bra minnen har jag från den tiden... Jag grät och var orolig nästan jämt, jag förstod inte vad det var jag kände så jag grät bara. Mina föräldrar förstod inte heller vad det var som var fel.

Mina föräldrar började ha kontakt med BUP när jag var kring 6 år gammal. När jag var 9 år så berättade mamma att hon trodde att jag hade ADHD. Året efter så började jag att gå till en psykolog på BUP och gjorde en utredning.

När jag var 11 år gammal så fick jag diagnoserna ADHD och aspergers syndrom. Det kändes skönt att få veta att allt jag kände hade en förklaring. Men det var också krångligt. Jag visste inte vilka jag skulle säga det till eller om jag överhuvud taget inte skulle säga det till nån. Jag började ta Ritalin, som är en ADHD medicin. Men upptäckte efter ett tag att det inte funkade något bra. Då provade jag medicinen Strattera, som jag fortfarande tar och den funkar jättebra.

Mina lärare fick reda på att jag hade ADHD och asperger och mina närmsta vänner. Men det vart inte särskilt stor skillnad, men det kändes bra att få säga det till några.

Jag känner mig stolt över att ha klarat av en vanlig skola i 7 år trots alla oförstående lärare och jobbiga klasskompisar, jag var orolig varje dag och mådde rätt dåligt. När jag skulle gå ut sexan så ville jag inte börja i ett vanligt högstadiumkulle klara av att gå i en vanlig högstadieklass, så då började jag i en specialklass (aspergerklass) för elever som går i 7an till 9an. I 7:an trivdes jag hur bra som helst, hade världens bästa speciallärare och fick två jättebra klasskompisar. Men sen så slutade ju mina lärare och så började en ny elev och skolan blev ett h-vete. Detta har jag skrivit mer om i detta inlägg.

Så det här skolåret har varit förj**ligt men är stolt att jag klarade av att gå nästan alla skoldagar, och att jag kämpade på så bra som jag gjorde. Och det känns jättebra att få ett bra avlut på min högstadietid.

Ja, jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva mer om mina diagnoser. Jag tycker själv att det är svårt att skriva hur man är och vad man känner ibland så där så ställ frågor om ni undrar nåt! Kommer att svara ärligt på allt!

Ha det så bra, kram! ♥

Låt mig komma in, jag vill bli din

Oj! Jag är verkligen dålig på att uppdatera min blogg känner jag! Men från och med nu så ska jag försöka att bättra mig lite ;)

Nu så har jag äntligen fått sommarlov! Hade skolavslutning idag. Guuud vad härligt det känns! Men samtidigt känns det så konstigt att börja en ny skola. Såklart att det känns bra men det kändes så himla sorgligt att veta at jag aldrig kommer att gå med mina klasskompisar i samma klass igen... (Bara tre stycken som jag kommer att sakna, ej alla! Sant även om det är hemskt sagt...) Jag har bara känt dom i ca två år men redan så är vi supertajta! Men jag ska såklart fortsätta att vara med de på fritiden.

Förra veckan så hälsade jag på min nya klass som jag ska börja i. Det var väldigt mycket intryck och kändes lite
obekvämt, men jag tror att jag kommer att trivas där. Lärarna verkade jättebra och klasskompisarna med. Det var några elever som var jobbiga och pratade hela tiden och var störiga, men alla kan ju inte va perfekta, plus att jag behöver ju inte va med de om jag inte vill. Hur som helst så tror jag i alla fall att jag kommer att ha det väldigt bra där!

Förresten, vad tycker ni om min nya design? Var väldigt less på min färdiggjorda design som inte var särskilt fin. Denna är jag mer nöjd med!

Idag så har jag ätit massor av gott! Kladdkaka, sockerkaka, risifrutti, glass, godis, hamburgare och strips! Vilket lyx på en dag asså ;)

Dagens tema är förresten: En låt som väcker minnen

Så här kommer en låt som väcker minnen:




Åh vilken bra låt det här är asså! <3

Aja, nu måste jag gå och lägga mig. Ha det så bra allesammans! Puss och kram :)
RSS 2.0