Bloggtorka typ...

Hello! Har galet tråkigt just nu... Är ensam hemma, min bästis (som är min ända kompis) är bortrest resten av sommarlovet, har inget att göra och har bloggtorka! Blää vad livet är tråkigt ibland :(

Idag så har jag i alla fall cyklat till en 2-hand äffär några kilometer bort och fyndat ett par jättesnygga shorts för endast 20 kr och lite annat smått och gått. Sen så satt jag och kollade på extra materialet till Eclipse i två timmar. Den filmen är galet bra för övrigt! Typ en av de bästa filmer jag har sett, så om ni inte har sett den, se den :D

Tjaa, har inget mer att skriva nu så jag tänkte dela med mig av ett litet musiktips:



Ha en fortsatt bra kväll! Nu hoppas jag snart att jag kan komma på nåt kul att göra så att jag inte har så tråkigt :P

Serenity Prayer

GOD, grant me the serenity to accept the things I cannot change,
Courage to change the things I can,
And wisdom to know the difference.

Living one day at a time, enjoying one moment at a time,
Accepting hardship as a pathway to peace,
Taking, as He did, this sinful world as it is,
Not as i would have it,
Trusting that You will make all things right if I surrender to Your will,
So that I may be reasonably happy in this life and supremely happy with You forever in the next.

Amen.


Fyller moppe!

Japp, idag så fyller jag alltså 15 år. Eller rättare sagt, igår. För nu är den över kl tolv men aja... :p
Har iaf haft en väldigt trevlig födelsedag! Har inte gjort så mycket, men det har ändå varit en väldigt fin dag :)

Orkar inte skriva allt jag fick i födelsedagspresenter, men jag är väldigt nöjd över allt.
Jag vara bara hemma och tog det lungt tills ungefär kl 12.30, sen så for vi till en av mina favoritaffärer och så shoppade jag jättefina små tavlor till mitt rum (från mitt presentkort som jag fick av morfar i 15-årspresent).

Och sen så for vi ner till havet och hade picknick på stranden och åt lunch. Sen när vi kom hem så fikade vi go'-födelsedagsfika och hade det mysigt. Sen på kvällen så tog vi en tur ner till stan och åt en jättegod middag på restaurang och sen så åkte vi hem igen och så hade vi myskväll framför tv:n och åt godis och efterrätt.

Och ja, sen så har det inte hänt så mycket mer. Men en väldans bra dag har det varit! :D
I morgon så blir det födelsedagsfika för släkt och vänner. Det ser jag fram emot! Men nu så måste jag försöka att sova lite så att jag får lite sömn inatt.

KRAM! <3


Details from my room



















We could be heroes



Får gåshud varje gång jag lyssnar på den här låten. Så vacker, så känslosam! Har galet mycket minnen med den här låten. Och videon är ju hur fin som helst! Och Martin också för den delen... ;) Lyssna och njut säger jag bara!

I rymden finns inga känslor

Förra sommaren så fick jag reda på att det skulle komma en film på bio, om en kille som hade asperger syndrom. Jag tyckte att det var jättekul och tänkte; Äntligen så kommer det en film om en tonåring som har AS!

När den väl kom ut på bio så gick jag och såg den med min bästa kompis. När sluttexterna hade rullat ner så hade jag så mycket blandade känslor. Jag var irriterad och ganska arg över att de hade gjort huvudpersonen Simon, som hade aspergers, så himla överdriven.

Jag kände mig nästan förnedrad. Huvudpersonen fick en att känna att alla aspergare är idioter! Visst jag kände igen mig lite i honom, men inte alls i närheten av hur han var. Han fick t. ex utbrott om inte fick samma mat varje vecka, eller om inte all mat var i cirklar. Och så var han tvungen att mäta upp sitt schampo i ett bakmått för att få den exakta mängden...

Men om man bortser från allt det så var det en väldigt bra och känslosam film. Den innehöll kärlek, ledsamhet och rätt mycket skratt. Så jag kan ändå säga att jag rekommenderar filmen, men bara till de som själva inte har AS. För om man själv har det så förstörs rätt mycket av filmen.

Men jag vet inte vad ni andra aspergare tycker? Tyckte ni att I rymden finns inga känslor var bra?

När kommer du att sluta?

Fy f-n vilken dag... Den vart inte alls som jag hade planerat. Var tvungen att tillbringa hela min dag med en släkting till mig som jag kan kalla för M. M är nog allvarligt psykiskt sjuk.

Hon är så j-vla jobbig och obehaglig för det mesta. Hon är besatt av mig helt seriöst! Hon sms:ar mig minst en gång varje dag, skriver mejl till mig varje dag och skriver varje gång: När kan vi ses? Jag längtar efter dig! Vi måste träffas snart!! LOVE U <3 Och sånt.

Det är nog ingen idé att jag förklarar exakt allt vad hon gör och vem hon är som person, för det är typ ingen som skulle förstå riktigt hur annorlunda hon är förutom de som är släkt med henne, eller verkligen känner henne. Men jag måste bara få skriva av mig lite om hur hon var idag trots att kanske ingen förstår.

Hon var på mig hela dan idag och ställde en massa frågor. Bl.a om vad jag gör hela tiden och vad jag ska göra resten av sommarlovet och att vi måste ses igen snart, trots att jag träffade henne idag och att det bara var någon vecka sen sist. Hon frågade också om vad jag skulle göra på min födelsedag och så och hon vill såklart komma hit då. Det vill inte jag. Och så har hon varit jättepinsam och gjort bort sig inför en massa personer och klagat på min lillasyster och nästan tafsat på mig.

Asså jag vet snart inte vad jag ska göra! I hela mitt liv så har hon varit såhär, och det blir bara värre och värre med åren. Jag är jättenervös inför när jag blir vuxen hur hon kommer att vara och att jag kommer att typ bli en extra dotter till henne eller nåt. För nu så säger hon att jag måste ta hand om henne och hälsa på henne hela tiden när hon blir jättegammal. ALDRIG att jag skulle vilja det. Men såklart så säger jag ju inte det. Varje gång vi ses (och det har jag gjort typ varje gång vi har setts i mitt liv) så spelar jag med rätt mycket och säger att hon betyder mycket för mig i mitt liv också och sånt. Jag vet att det är synd att jag gör det, men jag kan för fasen inte vara taskig eller göra nån ledsen, det går bara inte! Hatar det ibland. För hon tror att jag gillar henne jättemycket...

Men jag får inte glömma att skriva att hon även kan vara väldigt snäll och rolig att vara med, men det händer aldrig att det bara är kul när jag eller mina syskon är hos henne. Hon gör eller säger alltid nåt konstigt.

Helst så skulle jag inte alls vilja ha någon kontakt med henne. Men jag vet inte hur det skulle kunna gå? Jag träffar alltid henne när någon i släkten fyller år eller liknande. Förhoppningsvis så förstår hon snart kanske att en 15-åring inte vill träffa en 62-årig som beter sig sådär hela tiden! När jag blir vuxen så ska jag försöka att ha så lite kontakt som det bara är möjligt med henne.

Men jag mår bara så jäkla dåligt av henne! Det känns verkligen så himla hemskt att säga detta men... jag hoppas att hon inte lever mer än 20 år till. Det står jag f-n inte ut med!



Så tänker jag hela tiden innan jag ska träffa henne...

En bra start på veckan

Idag så har min underbara moster kommit hit och hälsat på, med sin pojkvän och mina kusiner. Gud vad roligt det är att få träffa de! Träffar de på sin höjd två gånger om året. Oftast en gång varje år eller en gång vart annat. Himlarns synd, men så blir det ju när man bor så galet långt ifrån varandra... Men men idag har jag haft en jättebra dag och vi har suttit och pratat i flera timmar, ätit god mat och farit och tagit ett kvällsdopp vid havet och bara haft det mys! Jag fick även lite födelsedagspresenter i förskott av min kära moster. Jag fick ett fint kort, 100 kr, en chokladkaka och en jättegod parfym från märket Date. En superbra dag verkligen! ♥ :D

Ända sen vi flyttade hit (hos mamma alltså, för snart ett år sen) så har vi sett att det har varit en skylt om någon liten trädgårdsbutik i närheten, men vi haraldrig farit dit. Förrns igår. Och jag måste bara säga att jag är sååå glad att vi upptäckte den butiken! GAAAHHH så fina saker det fanns! Jag blev seriöst alldeles till mig, haha. Jag är ju helt galen i den gammeldagsa stilen Shabby Chic. Älskar det verkligen. Och hela den lilla affären var bara, Shabby Chic. Fatta vilket paradis för mig! xD Om jag hade haft råd så skulle jag ha köpt allt! På min födelsedag så ska vi fara dit igen och så ska jag få välja lite saker som mamma ska köpa till mig, längtar dit :D

Jag blev lite mer inspirerad till att göra mitt eget rum mer Shabby Chic-style så när jag kom hem från butiken igår så satte jag igång och pyssla lite med grejer i mitt rum och nu så har jag fått det superfint i mitt rum. Om jag orkar så ska jag ta mig tid och fota lite bilder och lägga upp här i bloggen så får ni se hur mitt rum ser ut. Har förövrigt köpt en helvit tavla som jag tänkte klä med något fint tyg och sätta upp på väggen så det blir ännu finare ;)

I morgon så blir det en fixar och pysslar-dag. Jag tänkte rensa lite lådor och sånt i mitt rum och få i ordning det i garderoben. Och så har jag tänkt att fara till tygaffären och köpa lite tyg så jag kan göra min tavla och så tänkte jag sy lite annat kul.

Men nu så ska jag stänga av datorn och sova! God natt!




En trevlig fredag

Tjabba tjena hallå bloggen! Idag så har jag tillbringat dagen med min vän N (som också har aspergers för övrigt).

Vi har bl.a fikat på kyrkans superbilliga sommarcafé. Jag köpte en bit sockerkaka, en liten kaka och saft för 10 kr! Haha, löjligt billigt xD! Sen så har vi cyklat till badstranden vi havet och tagit ett dopp. Och så har vi sett på den braiga filmen Back to the future. En riktigt 80-tals klassiker! :)

I morgon så ska jag nog ta en sväng till stan med mamma och visa vad jag önskar mig när jag fyller år. Det är ju endast 8 dagar kvar tills dess. LÄNGTAR!

Nu så tänkte ska jag faktiskt gå och lägga mig. Har sovit så himla dåligt de senaste två veckorna. Nu kan jag ligga och läsa Om jag kunde drömma i en timme eller två. Den boken rekommenderas verkligen, den är superbra :D

Kram!


Könsroller

Är så jäkla arg och less på dessa könsroller!

Rosa är en tjejfärg, blått är en killfärg. Tjejer får sminka sig, det får inte killar!

Killar ska vara starka och leka med bilar, tjejer måste vara gulliga och söta och leka med dockor.

Tjejer får inte ha hår under armarna, usch nä det får bara killar ha!

GAAHH vad jag blir irriterad! Om man är tjej och vill ha en blå tröja med en bil på får man ha det! Och om man är kille och vill sminka sig så får man det!

Jag hatar även "tjejavdelningen" och "killavdelningen" på alla klädaffärer. Vad ser man på tjejavdelningen? Ja juste, rosa och lila gulliga små kjolar och klänningar. På killavdelningen? Blåa och gröna tuffa kläder med bilar på.
Polarn och pyret tycker jag är så himla bra! Inte mycket som är könsuppdelat där inte.

Min bästa kompis lillebror är 6 år och har på sig alla kläder hon hade när hon var liten. Kanske inte kjolar och klänningar, men alla tröjor, byxor och tunikor. Det tycker jag är så himla bra. Varför ska man köpa massa nya "killiga" kläder bara för att vi har fått en pojke nu? Om jag får en son när jag bli vuxen så ska han få ha alla mina kläder som jag hade när jag var småbarn.

Tyvärr har jag som yngre barn (från 3 till 10 år ca) alltid varit tjejig. Jag älskade rosa, klänningar, kjolar, prinsessor och vägrade att ha på mig kläder från killavdelningen. Blir så himla arg på mig själv så här i efterhand. Hur kunde jag tycka så? Men jag inser att jag blev så himla påverkad av samhället. Om det inte fanns så mycket könsuppdelningar så skulle nog de flesta barn inte känna som jag gjorde och som jag tror även många andra barn känner.

När jag var ungefär 9 år så ville jag bli mer pojkaktig. Jag bar ofta min lillebrors tröjor med dödskallar och liknande på. En dag i skolan så hade jag på mig en blå spiderman-tröja. Den första reaktionen jag fick av min kompis var: - Eh, varför har du på dej den där tröjan? Och jag minns när jag satt och åt mellis på fritids så kom det två killar som var kanske 11-12 år och satte sig bredvid mig och skrattade åt mig och sa att jag var jättekonstig som hade en spiderman-tröja. Jag fick säkert höra minst 5 olika gånger av personer på skolan som sa saker som: - Skämms du inte? eller - Varför har du på dig killkläder? eller - Gud vad konstiga kläder du har på dig? Jag ångrar inte ett dugg min pojkiga tid. Är så jäkla stolt över mig själv att trots alla taskiga kommentarer så slutade jag inte att ha på mig de kläder jag ville.

Men jag måste även tillägga att man såklart får vara tjejig om man är flicka och man vill det eller tvärt om, om man är pojke. Men man kan även tänka lite extra på det jag har skrivit. Att man inte måste vara typisk grabbig bara för att man är kille, eller puttinuttig bara för att man är tjej. Själv är jag ju inte direkt särskilt pojkig nu. Men det är bara för att jag trivs med det. Men bara för att jag är tjejig så har jag inte alls emot att handla kläder på killavdelningen ibland. Jag kan bli så trött på allt det tighta, rosa och figursydda så jag tycker att det är oftast är mycket mer bekväma kläder på killavdelningen.

Jag blir väldigt ledsen när jag ser smink som säljs till småtjejer och små högklackade skor till 3-åringar. Vars är samhället på väg egentligen!? Man får väl bara hoppas att fler och fler låter bli att köpa sånt till sina döttrar och att man låter sina småtjejer få vara barn och inte "vuxna".

Några personer som jag beundrar och verkligen törs vara sig själva och gå emot det typiska killiga och tjejiga är bl.a: Dani Shay, Andrej Pejic, Bill Kaulitz, Adam Lambert, min barndomskompis Edina och min förra klasskompis S. Och såklart alla ni andra som också är sig själva! Låt inte samhällets könsroller påverka er! Stå på er och är den ni själva vill vara! :)

Dagens

Dagens humör: Dåligt :(

Dagens frisyr: Utsläppt.

Dagens klädsel: Svart enkel kjol och en vit kortärmad blus med broderade blommor på vid uringningen.

Dagens planer: Inget. Kanske se på tv eller läsa nån bok?

Dagens vill ha: Höga, svarta jeansshorts med guldknappar på. Så galet snyggt!

Dagens längtan: Bli på bättre humör.

Dagens fundering: Varför jag blev just jag och inte någon annan.

Dagens beroende: Boken Om jag kunde drömma.

Dagens tråkigaste: När jag träffade några som jag inte ville träffa och hela min dag som vart påverkad av det...

Dagens tidning: Frida kanske.

Dagens låt: Mitt hjärta blöder - Veronica Maggio

 

Lista lånad från Cosmopolitan.

Ursäkta för ett tråkigt inlägg! Men mitt humör är inte på topp idag så har inte så stor lust att skriva ett vanligt inlägg. Jag tror att jag ska sätta mig och se några Vänner-avsnitt. Det kanske får mig att må lite bättre förhoppningsvis.

 

Så nöjd!

Hejsan bloggen! Har ju glömt att skriva hur min frisyr blev. Jag kan bara säga att jag är sååå nöjd! Har inte haft sånt här fint hår på flera år :)

Jag har ju lite självfall i håret men det blev inte så jättelockigt när jag hade lika långt hår överallt, utan bara lite vågigt. Men nu när jag har klippt upp det så har jag fått jättelockigt hår! Det ser ut som jag har använt locktång ;)

Jag gillade inte alls mitt hår innan, men nu så känner jag mig supersnygg ihåret. Det är otroligt hur bara nån cm kan göra så stor skillnad! :D

Så här ser det ut:



Kanske ingen superbra bild men man ser ju hyffast hur det ser ut iaf :)

Förövrigt så har jag haft en väldigt trevlig dag. Det har varit gaalet varmt ute! For och badade på ett äventyrsbad i fyra timmar, haha. Det var jättehärligt!

I morgon så ska jag fara på en liten till semester i tre dagar, så det blir ingen bloggning under de tre kommande dagarna, men jag tror ni klarar er ;P

Ha det bra, kram!

Mikael Hjort

Mikael Hjort från tv-serien Ingen bor i skogen är verkligen hur rolig som helst!
Hela programmet är oftast rätt kul men det är Mikael som gör det hela jättekul! Detta är de bästa klipp från tv-serien med honom tycker jag:







Han finns ju även med i radioprogrammet Mammas nya kille. Det är också jättekul! I alla fall om man har lika sjuk humor som jag har ;P Just nu så sänder de Best Of-program från alla säsoner mellan kl. 16.00 - 17.00 mån-tor i P3. Värt att lyssna på! :)

I'm forever keeping my angel close ♥



Det här är en av de finaste och mest sorgligaste låtar jag vet. Börjar nästan alltid gråta när jag hör den här låten och ser videon...

Han sjunger med sån inlevelse att min blir alldeles tagen. Och texten är så vacker och videon så gripande. Så galet hemskt men ändå så fint av Chris att att han tar hand om sin flickvän trots hennes allvarliga skador. Gah vad jobbig men fin den är! <3

Hemma från Smålandsresan!

Hejsan hejsan! Har nu kommit hem från min resa i Småland. Jag har verkligen haft det jättebra! :D

Jag har firat midsommar med tre andra jättetrevliga familjer och lärt känna nya vänner, varit på Börjes i Tingsryd, varit på loppis i Moheda, badat på en badstrand, varit på Holmarna, hälsat på släktingar, varit på Ikea i Älmhult, fikat på en massa Café:n, bilat ner till Skåne över en dag och varit på Kiviks musteri, Glimmingehus och i Brantevik.

Riktigt najs har det varit! Har köpt rätt mycket saker: en blå klänning med svarta knappar, beige 60-tals skor, röda oversize shorts med hög midja, ett prydnadshjärta, Ringblomms-the, pysselgrejer och lite mer saker som jag inte kommer på just nu. Jag tror att jag gjorde av med 300 :- sammanlagt. Lite mycket kanske för att bara har köpt onödiga saker, men man får väl unna sig lite onödig shopping så här på sommarlovet när man är ute och reser... ;)

Här är lite bilder från resan:


På väg till loppisen i Moheda.


På Ikea i Älmhult.


I Brantevik.



I ett hus utanför affären Börjes som de hade gjort en utställning med gamla grejer som fanns på Börjes när affären öppnades på 50-talet.



Glimmingehus. I vallgravarna så simmade det stora fiskar!

Orkar inte ladda upp några fler bilder så ni får nöja er med 5 bilder, haha :)

I morgon så ska jag klippa mig! Har inte gjort det sedan i november förra året så det är nog dags nu... Resultat kanske kommer upp på bild här i bloggen, vi får se.

Ha en bra fortsatt kväll (natt xD) allesammans!

Finfina naglar

I två långa månader har jag gått i flagnat svart nagellack. Jag har tyckt att det har varit väldigt fult och velat ta bort det, men har aldrig orkat. Men igår så fick jag nog och tog fram lackborttagningsmedlet.

Jag tog fram ett nytt lack och började måla på mina naglar. Jag målade tre lager men vart ändå inte riktigt nöjd med färgen, (det var ett väldigt tunt lack). Då tog jag fram ett nytt nagellack och målade ett lager på. Och så tog jag ett tredje transparent nagellack för att få till den perfekta finishen.

Så här vart det:


Med blixt


Utan blixt

Dessa lack använde jag:



Collection 2000, Nail Polish 266



Nail polish by H&M, Pink dawn



Depend, Ridgefiller, Nr 129 (Ett basack egentligen, men funkar bra som överlack också tycker jag)

Vart väldigt nöjd med resultatet. Fick precis den färg jag ville! Och i och med att jag hade 5 lager nagellack så lär det ju sitta ett bra tag också. Det är väldigt kul att experimentera med nagellack ibland :)

ADHD t-shirt




Denna snygga t-tröja kan du köpa på www.shirtstore.se. :)
RSS 2.0